Praktische info

Datum

Zondag 11 november 2018

Adres

Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk

Parking

Bokrijk beschikt over 2 grote parkings: één aan het Kasteel en de speeltuin (parking 1) en één links van de rotonde (parking 2), voor wie van de Hasseltweg komt. Beide parkings zijn geopend en kunnen gratis gebruikt worden. 
Let wel: de toegang tot het museum, de vertrek- en aankomstzone en de inschrijvingsruimte is enkel mogelijk via parking 1

Timing

07u30 Start daginschrijvingen en afhalen borstnummers en polsbandjes (lopers/wandelaars)
Locatie: het plein tussen het Kasteel en de speeltuin, vlakbij parking 1.
 
08u00 Start Wandelen 5 en 10 km, vrij vertrek tot 09u30
Locatie: Kempens plein in het Openluchtmuseum
 
10u00 Start Belevingsrun 5 en 10 km, vrij vertrek tot 12u00
Locatie: Kempens plein in het Openluchtmuseum
 
12u00 Laatste vertrek Belevingsrun 5 en 10 km
Locatie: Kempens plein in het Openluchtmuseum
 
13u30 Start Kidsrun 1 km, gezamenlijk vertrek (stipt)
Locatie: Kempens plein in het Openluchtmuseum
 
14u30 Start Chronorun 10 km, gezamenlijk vertrek (stipt)
Locatie: Kempens plein in het Openluchtmuseum
 
15u15 Prijsuitreiking Chronorun 10 km 
Locatie: Kempens plein in het Openluchtmuseum (vlakbij de Speelschuur)
 
16u30 Einde beleving
 
17u00 Einde  

Inschrijvingsruimte wandelaars en lopers

Iedere deelnemer moet zich aanmelden in de inschrijvingszone. De inschrijvingszone bevindt zich op het plein tussen het Kasteel en de speeltuin, vlakbij parking 1. Wie vooraf ingeschreven is, ontvangt hier een polsbandje (Wandelen, Belevingsrun en Kidsrun) of een enveloppe met borstnummer (Chronorun). 

Daginschrijvingen

Brengt u graag nog familie of vrienden mee om te lopen of wandelen? Dan kunnen zij terecht in de ruimte van de daginschrijvingen. Deze bevindt zich eveneens op het plein tussen het Kasteel en de speeltuin, vlakbij parking 1.
Op 11 november is inschrijven mogelijk:

  • tot 09u15 voor de wandelaars, 
  • tot 11u45 voor de Belevingsrun, 
  • tot 13u15 voor de Kidsrun,
  • tot 14u15 voor de Chronorun.

Supporters

Indien u zich als supporter ingeschreven heeft, gaat u rechtstreeks naar de ingang van het Openluchtmuseum via parking 1, Infocenter. Daar ontvangt u uw polsbandje. U hoeft dus niet eerst via de inschrijvingszone te passeren. 
Ook wie de dag zelf nog een ticket wil kopen als supporter, kan dit aan de ingang van het Openluchtmuseum doen in het Infocenter. Uw polsbandje heeft een andere kleur dan het bandje van de wandelaars en lopers. 
U kan vrij rondlopen in het Openluchtmuseum, maar u kan niet op het parcours op plaatsen waar dit afgezet is voor de wandelaars en lopers. Gelieve bij het oversteken van het parcours steeds goed rekening te houden met wandelaars en lopers. 

Start- en aankomstzone

Nadat u als wandelaar of loper uw polsbandje of startnummer heeft afgehaald, kan u zich naar de startzone begeven. Deze bevindt zich in het hart van het Openluchtmuseum op het Kempens Plein. Vanuit de inschrijvingszone is de route naar het Kempens Plein goed bewegwijzerd. 

Bewaarruimte

Sporttassen en andere bagage kan u bewaakt achterlaten in de bewaarruimte aan het Kempens Plein in het Openluchtmuseum. U krijgt bij afgifte een nummer. Bij inlevering van deze nummer kan u achteraf uw bagage recupereren.

Omkleedruimtes

Eveneens vlakbij het Kempens Plein zijn omkleedruimtes voorzien voor mannen en vrouwen. 

Controle bij de start

Voor het Wandelen, de Belevingsrun en de Kidsrun kan u starten op vertoon van uw polsbandje. Voor de Chronorun geldt het borstnummer als startbewijs.

Douches en toiletten

Er zijn voldoende mobiele douches voorzien, zodat iedereen die dat wenst zich na afloop van zijn wedstrijd kan opfrissen. De douchewagens bevinden zich in de nabije omgeving van het Kempens Plein in het Openluchtmuseum.
Er zijn tegenover het Koetshuis (nabij het Kasteel en parking 1) en in het Openluchtmuseum diverse toiletruimtes aanwezig.

Bevoorrading

Zowel bij de Belevingsrun als bij de Chronorun wordt er voor de 10 km op het parcours één bevoorradingspost voorzien. Deze bevindt  zich in het Openluchtmuseum. Lopers kunnen hier een bekertje water nemen.
Bij aankomst is er voor iedere loper een verfrissend drankje, bekertje water, enkele versnaperingen en een leuk aandenken aan de Bokrijk Run voorzien. 

Herfstbarbecue

Heeft u ingeschreven voor de herfstbarbecue? Dan begeeft u zich op het uur waarop u zich heeft ingeschreven naar de Schuur uit Oevel, vlakbij het Kempens Plein aan de aankomstzone. Hier wordt uw inschrijving gecontroleerd en kan u aanschuiven voor een heerlijke barbecue. U hoeft ook hier geen bewijs mee te nemen.

Horeca

In de schuur uit Lommel-Kattebos, tegenover de Speelschuur, op het Kempens Plein in het Openluchtmuseum is de mogelijkheid voorzien om een drankje te nuttigen.
Het Koetshuis vlakbij parking 1 (Kasteel) en herberg Sint-Gummarus (in het Openluchtmuseum, vlakbij de aankomstzone) zijn de ganse dag geopend.

Contact

Heeft u nog vragen? Tot en met vrijdag 9 november kan u ons telefonisch bereiken op 0477 61 66 42. Of stuur gerust een privéberichtje via de Facebookpagina van Bokrijk. Wij helpen u graag verder.